7 voordelen van een gietvloer

De laatste paar jaar is de gietvloer gestegen in zijn populariteit en dit is niet zonder reden. Steeds meer mensen ervaren de voordelen van een gietvloer in huis. Naast de moderne uitstraling en de industriële look die een gietvloer afgeeft  zitten er nog veel andere voordelen aan. Wij, van Mark Your Floor, hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet. 

 

#1 Gietvloeren worden erg snel geplaatst 

De snelheid van het plaatsen van een vloer ligt natuurlijk wel aan de soort gietvloer en de ondervloer die er al ligt, maar toch is de gietvloer een van de vlotste vloeren om te leggen. Het gieten van een vloer duurt vaak 1 tot 5 dagen en is vlot na de plaatsing alweer belastbaar. Hoe lang het precies duurt voordat een gietvloer gereed is voor belasting ligt aan de hoeveelheid lagen en welk materiaal er gebruikt wordt.

 

#2 Gietvloeren kunnen over uw bestaande ondergrond geplaatst worden

Alle gietvloeren kunnen gelegd worden over de al bestaand ondergrond. Dit varieert van hout tot tegels tot beton, over elke vloersoort kan een gietvloer worden gegoten. Voor een perfecte plaatsing van de gietvloer moet de ondergrond wel altijd droog zijn en vastliggen.

 

#3 Gietvloeren zijn geschikt voor binnen en buiten 

Acrylaat gietvloeren zijn erg geschikt voor binnen en buiten. Een polyurethaan gietvloer kan zelf tegen UV-straling waardoor de gietvloer niet zal verkleuren door bijvoorbeeld zonlicht. Gietvloeren worden bijvoorbeeld buiten vaak gebruikt rondom zwembaden, op terrassen of in garages.

 

#4 Gietvloeren zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren 

Afhankelijk van het type gietvloer zijn er oneindig veel kleuren om uit te kiezen voor uw gietvloer. Zo kan er bij een polyurethaan gietvloer gekozen worden uit alle RAL-kleuren. Een RAL-kleur is een kleur die een eigen codering heeft zodat deze overal hetzelfde toegepast kan worden.

 

#5 Gietvloeren zijn naadloos 

Zoals de naam zichzelf al verraad wordt gietvloeren dus gegoten. Doordat de vloeren gegoten zijn, zijn ze automatisch ook volledig naadloos. Naast dat dit een moderne en stijlvolle sfeer afgeeft het het ook nog veel praktische vormen. Doordat de vloer namelijk geen naden heeft is het makkelijker in onderhoud en ook veel hygiënischer dan andere klassieke vloeren.

 

#6 Gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk  

Zoals eerder benoemd zijn gietvloeren naadloos en dit betekent dat er dus geen kleine hoekjes of spleetjes zijn die u bijvoorbeeld moeilijk schoon krijgt. Ook vangt de vloer hierdoor minder stof of vuil. Een gietvloer is waterdicht. Dit helpt met het reinigen van de vloer en het voorkomt vochtige vlekken.

 

#7 Gietvloeren zijn slijtvast en slipvast 

Gietvloeren zijn onder andere duurzaam, stijlvast en slipvast. Ze zijn zeer bestendig tegen zware belasting en hierdoor geschikt voor ieder pand. Wanneer een gietvloer goed onderhouden wordt kan die zelfs 15 tot 20 jaar meegaan. 

Kortom, een gietvloer is voor veel mensen en bedrijven een echte uitkomst. En niet alleen door de bovengenoemde praktische voordelen maar ook gewoon omdat het er mooi uitziet. Mark Your Floor heeft al veel ervaring met het plaatsen van gietvloeren en zal hierdoor ook niet snel voor verrassingen komen te staan tijdens het plaatsen. Benieuwd of een gietvloer iets voor u is? Neem dan vooral contact met ons op.

Call Now ButtonBel ons!